Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ

Πραγματικά μια καρμπονάρα της στιγμής, αλλά νοστιμότατη, που μας λύνει τα χέρια όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο.
Ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Πάμε να τη φτιάξουμε .
Θα μας πάρει όση ώρα χρειάζεται  να βράσουν τα μακαρόνια για να γίνει. .
Τόσο απλή και γρήγορη.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια 10 νούμερο
  • η όποιο άλλο προτιμάτε και 3 κ. σ. λάδι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πορτο μπέλο ή μια κονσέρβα, ότι σας βολεύει
  • 3 κ. σ λάδι
  • 500 γρμ. κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φέτες σαλάμι αέρος
  • 10 φέτες ζαμπόν και λίγο, πιπέρι και ένα κομμάτι πιπεριά για να πάρει άρωμα



Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να καεί.
Όταν είναι έτοιμο με μια κίνηση ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε γρήγορα και τα κατεβάζουμε από το μάτι.
Όση ώρα γίνονται τα μακαρόνια φτιάχνουμε τη <<σάλτσα>> της καρμπονάρας.

Ξεφλουδίζουμε το πάνω μέρος από τα μανιτάρια, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα τσιγατίζουμε ελάχιστα το κρεμμυδάκι με το λάδι.
Προσθέτουμε κια τα μανιτάρια να πάρουν άρωμα και γεύση ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες  το ζαμπόν και το σαλάμι αέρος και

τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κομμάτι της πιπεριάς,
(για να πάρει άρωμα), ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλατος αφήνουμε να δέσει και είναι έτοιμη.
Δεν ενώνουμε σε μια κατσαρόλα όπως βλέπετε μακαρόνια- σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, και από πάνω περιχύνουμε, με όση σάλτσα καρμπονάρας θέλουμε.
Μ΄αυτόν το τρόπο γίνεται πιο πούσια η καρμπονάρα, δεν χάνονται τα αλαντικά μέσα στα μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου