Υλικά
- 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό περίπου
- 2/3 της κούπας λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά αν δεν το τρώτε μην το βάλετε)
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες και 1 κ. της σ. ντοματοπελτέ
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης 3-4 μπαχάρια, αλάτι λίγη ρίγανη και λίγο τριμμένο πιπέρι για το τέλος
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκορδάκια με το λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να καούν
Βάζουμε μέσα το χταπόδι αλατίζουμε προσεχτικά (γιατί περιέχει από μόνο του αλάτι), ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 7-8 λεπτά, ελέγχοντας κατά διαστήματα το ζουμάκι του φαγητού (μη φοβάστε το χταπόδι θα κατεβάσει αρκετό).
Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας τακτικά.
,
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, και τη δάφνη με τα μπαχάρια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι επάνω του και είναι έτοιμο.
Το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και μια ωραία σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου