Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΟ


Η δόση που σας δίνω είναι για 2 μικρά ταψιά ζαχαροπλαστείου, αυτά που βάζουν τα σιροπιαστά, ή για ένα κανονικό.
Επειδή τα δικά μου θα πάνε πεσκέσι (δώρο ) την έβαλα σε 2 μικρά ταψιά. Αν την κάνετε για το σπίτι σας βάλτε την σ΄ ένα κανονικό. Είναι τρομερά εύκολη και έτσι όπως
δεν έχει φύλο, γίνεται ακόμα ευκολότερη, και το ίδιο νόστιμη και λαχταριστή όπως η γαλατόπιτα με φύλο (την συνταγή μπορείτε να βρείτε εδώ.)


Υλικά για 2 μικρά ταψιά του ζαχαροπλαστείου¨, ή ενός κανονικού


  • 2 λίτρα γάλα
  • 3 αυγά και 1 ασπράδι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα στο τέλος 
  • λίγο λάδι για τα ταψάκια



Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά με τον σύρμα
ρίχνουμε και το σιμιγδάλι με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε μέσα σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να αραιώσει το μείγμα
ανακατεύουμε πολύ καλά, και βάζουμε την κρέμα στο μάτι για να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα

Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα πήζει ανακατεύουμε καλά και μη μας πιάσει σε 2 λεπτά είναι έτοιμη, δε θέλει πολύ ώρα.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Λαδώνουμε τα ταψιά και τη βάζουμε μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει έτσι


Όπως είναι καυτή από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος, είναι να την αφήσουμε να κρυώσει καλά, και να την πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα.
Εγώ προσωπικά προτιμώ τον πρώτο τρόπο, εσείς κάντε ότι σας αρέσει.

1 σχόλιο:

  1. την έκανα αλλά δεν μου πέτυχε,
    νομίζω ότι στα 2 λίτρα γάλα το ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι είναι λίγο
    σίγουρα του λείπει σιμιγδάλι ή κορνφλάουερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή