ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ


Χρόνια πολλά στο Μιχάλη, στη Μιχαέλα, στον Άγγελο, στην Αγγελική, στον Ταξιάρχη,στο Σταμάτη, στη Σταματία, στο Ραφαήλ, στη Ραφαέλα,  στο Στρατηγό, στο Γαβριήλ, στη Γαβριέλα, και στη Μεταξία.
Όχι και λίγοι  οι εορταζόμενοι .
Πιστεύω ότι όλοι, έχουμε σήμερα, κάποιον που γιορτάζει.
Εμείς να ευχηθούμε χρόνια πολλα σε όλους, και να τους κεράσουμε ένα γλυκάκι.
Θα φτιάξουμε τα τελευταία  κεικάκια, με την καρύδα και τη μαρμελάδα φράουλα.
Τα υπόλοιπα σε άλλες αναρτήσεις.

Υλικά
4 γεμάτες κούπες αλεύρι
2/3 της κούπας λάδι
1 φακελάκι μπέηκι
1 1/3 της κούπας ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κούπα γάλα και 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3 αυγά
μαρμελάδα φράουλα περίπου 100 γρμ.
 και λίγη καρύδα


Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά.


Προσθέτουμε το γάλα και την πορτοκαλάδα και συνεχίζουμε το χτύπημα και

τέλος το λάδι.
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι με το μπέηκι το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά
τοποθετούμε χάρτινες θήκες στα ταψιά για μαφίνς ,και γεμίζουμε τα 2/3 της καθεμιάς, με το μείγμα μας.
Τέλος βάζουμε 1 κ. του γλυκού μαρμελάδα στο καθένα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά ,και για 8 ακόμα στους 170.
Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα, και αν είναι ψημένα τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Βάζουμε καρύδα σε ένα πιάτο, και βουτάμε τα κέικ μας στην καρύδα η οποία κολλάει πάνω στη μαρμελάδα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό.


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Μπορούμε να τα κάνουμε δώρο σε φίλους και συγγενείς που αγαούν αυτού του είδους τα γλυκά.
Γιορτές πλησιάζουν και όλο και κάτι θέλουμε να κρατάμε σε αγαπημένα πρόσωπα.
Τι καλύτερο από κάτι που το έχουμε φτάξει οι ίδιοι.
Τα συγκεκριμένα είναι και πολύ νόστιμα και πολύ εμφανίσιμα.
Επιπλέον η μαρμελάδα φράουλα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Γίνονται 24 κομμάτια.

Σχόλια