Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΣΤΙΜΑ

Πείτε  λέμε τώρα  ότι μας έχουν περισσέψει κανταϊφάκια.
 Πράγμα δύσκολο βέβαια γιατί εδώ αρέσουν σε όλους.
Ας τα αξιοποιήσουμε λοιπόν φτιάχνοντας, εύκολα, και γρήγορα ατομικά γλυκάκια, με ελάχιστα έξοδα, εάν ήδη έχουμε τα κανταϊφια.


Υλικά
4  κανταϊφια΄
4 1/2 κούπες γάλα
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλια
3 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγα αμύγδαλα χοντροτριμμένα και κανέλα
Μοιράζουμε κάθε κανταϊφι στη μέση και βάζουμε από μισό σε κάθε μπολάκι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη με το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, τη βανίλια  και μισή κούπα γάλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός,  όπως στην φωτογραφία.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει και όταν είναι έτοιμο,
ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Έτσι ζεστή όπως είναι η κρέμα, την ρίχνουμε σε κάθε μπολάκι πάνω από τα κανταϊφια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο.
Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο και έχουμε εύκολα και νόστιμα γλυκάκια όποτε θελήσουμε.

2 σχόλια:

  1. τέλειο!! σαν εκμέκ αλλα στην πιο εύκολη εκδοχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ όταν το έφτιαχνα την εύκολη εκδοχή όταν θέλουμε ένα γρήγορο γλυκό και δεν έχουμε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή