Μια πανεύκολη πιτούλα με ότι μας βρίσκεται.
Γεμάτη βιταμίνες και υπέροχη γεύση.
Μοσχομύρισε το σπίτι μόλις την έβγαλα από το φούρνο.
Τα λαχανικά σε συνδιασμό με τη φέτα το κρεατάκι και το τραγανό φύλο κάνουν την ταπεινή μας πιτούλα πεντανόστιμη.
Υλικά για τη γέμιση
Για το ζυμάρι
Γεμάτη βιταμίνες και υπέροχη γεύση.
Μοσχομύρισε το σπίτι μόλις την έβγαλα από το φούρνο.
Τα λαχανικά σε συνδιασμό με τη φέτα το κρεατάκι και το τραγανό φύλο κάνουν την ταπεινή μας πιτούλα πεντανόστιμη.
Υλικά για τη γέμιση
- 300 γρ. περίπου ψητό κρεατάκι ότι έχουμε, αρνάκι, ή κατσικάκι, ή κοτόπουλο
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ή 2 μέτριες
- 1 κιλό μανιτάρια κομμένα
- 3 κ. σ. λάδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- αλάτι
- 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα ή ότι λευκό τυρί έχουμε
Για το ζυμάρι
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 κ. σ. ξύδι
- αλάτι
- περίπου 1/2 κούπα νερό,
- αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Προσθέτουμε και το κρέας,αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Όταν είναι κρύο πια τρίβουμε μέσα τη φέτα.
Χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση ένα λάκο, και βάζουμε το λάδι το ξύδι και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
έπειτα την γέμιση και τη σκεπάζουμε μέχρι εκεί που φτάνει το φύλο μας και το λαδώνουμε.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 40-45 λεπτά και 8 λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση του φούρνου, για να ψηθεί καλά και ο πάτος της πίτας και να γίνει και αυτός τραγανός..
Καλη χρονια!!!το εχω κανει πολλες φορες κι ειναι ΤΕΛΙΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή