Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Μια πανεύκολη πιτούλα με ότι μας βρίσκεται. Γεμάτη βιταμίνες και υπέροχη γεύση. Μοσχομύρισε το σπίτι μόλις την έβγαλα από το φούρνο. Τ...

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οκτωβρίου 02, 2013 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Μια πανεύκολη πιτούλα με ότι μας βρίσκεται.
Γεμάτη βιταμίνες και υπέροχη γεύση.
Μοσχομύρισε το σπίτι μόλις την έβγαλα από το φούρνο.
Τα λαχανικά σε συνδιασμό με τη φέτα το κρεατάκι και το τραγανό φύλο κάνουν την ταπεινή μας πιτούλα πεντανόστιμη.


Υλικά για τη γέμιση

  • 300 γρ. περίπου ψητό κρεατάκι ότι έχουμε, αρνάκι, ή κατσικάκι, ή  κοτόπουλο
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ή 2 μέτριες
  • 1 κιλό μανιτάρια κομμένα
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα ή ότι λευκό τυρί έχουμε

Για το ζυμάρι

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • αλάτι
  • περίπου 1/2 κούπα νερό,
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια (εγώ έβαλα κοτόπουλο).

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά μας με το λάδι σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας,αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Όταν είναι κρύο πια τρίβουμε μέσα τη φέτα.
Χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση ένα λάκο, και βάζουμε το λάδι το ξύδι και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.

Το ανοίγουμε με τον πλάστη ( ανοίγει τρομερά εύκολα).


Λαδώνουμε το ταψί μας(το δικό μου είναι της μητέρας μου αλλά κάνει απίθανες πίτες).


Βάζουμε πάνω το φύλο
έπειτα την γέμιση και τη σκεπάζουμε μέχρι εκεί που φτάνει το φύλο μας και το λαδώνουμε.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 40-45 λεπτά και 8 λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση του φούρνου, για να ψηθεί καλά και ο πάτος της πίτας και να γίνει και αυτός τραγανός..
Όταν το φύλο πάνω στην πίτα γίνει τραγανό
είναι ψημένη και έτοιμη για φάγωμα!                                                                                                                                                    
Έκοψα ένα κομμάτι για να δείτε τον πάτο της πίτας πόσο καλοψημένος και τραγανός είναι και αυτός.       

0 σχόλια: