Θα το μαγειρέψουμε με το χωριάτικο τρόπο. Με λίγα απλά υλικά όπως οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας.
Υλικά
1 συκωτάκι κομμένο σε μικρρά κομμάτια
1/2 κούπα λάδι
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1-2 φύλλα δάφνης
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα λίγο χοντρά (θέλουμε να βρίσκονται στο φαγητό)
αλάτι
Πλένουμε το συκωτάκι μας.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το συκώτι αλατίζουμε ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε μέσα και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν το κλείσουμε ρίχνουμε μέσα και τα φύλλα της δάφνης.
Κοιτάξτε πόσο απλό μα ταυτόχρονα πόσο νόστιμο έγινε.
Το έχουμε ξαναπεί. Οι γιαγιάδες μας έκαναν θαύματα με ότι υπήρχε τότε στο κάθε σπίτι.
Με δυο τρία πραγματάκια που διέθεταν, φαγητό σου ετοίμαζαν και μάλιστα νοστιμότατο.
Υλικά
1 συκωτάκι κομμένο σε μικρρά κομμάτια
1/2 κούπα λάδι
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1-2 φύλλα δάφνης
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα λίγο χοντρά (θέλουμε να βρίσκονται στο φαγητό)
αλάτι
Πλένουμε το συκωτάκι μας.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το συκώτι αλατίζουμε ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε μέσα και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν το κλείσουμε ρίχνουμε μέσα και τα φύλλα της δάφνης.
Κοιτάξτε πόσο απλό μα ταυτόχρονα πόσο νόστιμο έγινε.
Το έχουμε ξαναπεί. Οι γιαγιάδες μας έκαναν θαύματα με ότι υπήρχε τότε στο κάθε σπίτι.
Με δυο τρία πραγματάκια που διέθεταν, φαγητό σου ετοίμαζαν και μάλιστα νοστιμότατο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου