Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Γρήγορο εύκολο απλό και νόστιμο το σημερινό γλυκάκι μας.


Υλικά
1/2 κιλό φύλο κανταϊφι
4 κ.σ. λάδι
2 κ.γ κανέλα
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα (κρατάμε -4 κουταλιές για να πασπαλίσουμε το γλυκό στο τέλος)
1/2 κ.γ γαρύφαλο
2 κ. σ ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2καλά γεμάτες κ.σ. μέλι
3 κούπες νερό και το χυμό από 1/2 λεμόνι

<<Ξεμαλιάζουμε >>πολύ καλά το φύλο για να γίνει αφράτο το κανταϊφι.
Ρίχνουμε επάνω του τις 4 κ. σ. το λάδι και το δουλεύουμε  να λαδωθεί καλά όλο το φύλο.


Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και προσθέτουμε την κανέλα το γαρύφαλο, τη ζάχαρη και την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια λουρίδα κανταϊφι και απλώνουμε επάνω της μια κουταλιά γέμιση.
 Τυλίγουμε σφιχτά το κανταϊφι μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε βάζοντας τα κανταϊφια μας το ένα πολύ κοντά με το άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το μέλι να βράσουν.
Όταν το σιρόπι μας βράσει μετράμε μέχρι το 5 βάζουμε μέσα το λεμόνι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι το κανταϊφι το οποίο πρέπει να είναι και αυτό χλιαρό και
πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου