ΤΡΙΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ


Είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε τα αγαπημένα τρίγωνα Θεσσαλονίκης και είναι και πολύ νόστιμα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 2 φάκελα κρέμες στιγμής
  • 3 1/2 κούπες γάλα
  • 4 κ. σ. βιτάμ για το άλειμμα των φύλων

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη, 2/3 της κούπας νερό
  • και 150 γμρ. τριμμένο αμύγδαλο ή αμύγδαλο φιλέ για την κρέμα στο τέλος

Λιώνουμε το βιτάμ και αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας.
Το διπλώνουμε σε τριγωνο και κόβουμε ότι περισσεύει.

Αλείφουμε ξανά και διπλώνουμε ξανά
και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσει το τρίγωνο στο επιθυμητό μέγεθος.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα την βουτυρώνουμε.
Βάζουμε πάνω  τα τριγωνά μας τα βουτυρώνουμε και αυτά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18 λεπτά
ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε μέχρι το 5 και κλείνουμε το μάτι.

Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε προσεχτικά τη μια πλευρά κάθε τρίγωνου, και κάνουμε χώρο για να βάλουμε την κρέμα στιγμής.
Αφού κρυώσει και το σιρόπι βουτάμε μέσα τα τρίγωνα και τα σιροπιάζουμε.
Χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες στιγμής και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
Εάν έχουμε κορνέ, γεμίζουν πολύ εύκολα, στην αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλι, αλλά θα δυσκολευτούμε λίγο.
Τέλος τα πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή αμύγδαλο φιλέ και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις