Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΛΥΚΌ ΣΤΑΦΥΛΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ


Το γλυκό που θα φτιάξουμε με αυτόν τον τρόπο θα ψηθεί κατευθείαν. Δεν θα αφήσουμε τα σταφύλια με τη ζάχαρη 24 ώρες στο ψυγείο. Θα μετρήσουμε τα υλικά με το γνωστό πλέον τρόπο και θα φτιάξουμε το γλυκό μας. Είναι το ίδιο νόστιμο με το γλυκό σταφύλι που έχουμε φτιάξει, όμως πιο γρήγορο, με διαφορετικό άρωμα, ίσως περισσότερο δεμένο σιρόπι και λίγο πιο σκούρο στο χρώμα, αλλά πάρα πολύ νόστιμο και τραγανό. Εσείς διαλέξτε πιο από τους δύο τρόπους προτιμάτε για να φτιάξετε το γλυκό σας τώρα που ακόμα υπάρχουν ωραία τραγανά σταφύλια.


Υλικά

  • σταφύλια 
  • ζάχαρη
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • αμπερόζα

Βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη( μ αυτό τον τρόπο μπορούμε να ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού)

Με το γνωστό πλέον τρόπο μετράμε ανά 3 κούπες σταφύλι 1 κούπα ζάχαρη και τα βάζουμε σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα (ζάχαρη σταφύλι μέχρι να τελειώσουν).
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και έπειτα σε μέτρια προς δυνατή.
Κατά διαστήματα κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας και μετά από 45-50 λεπτά προσθέτουμε την αμπερόζα και ελέγχουμε το σιρόπι.
Βγάζουμε το πιατάκι από την κατάψυξη και του βάζουμε 2 κουταλιές σιρόπι.
Περιμένουμε να κρυώσει με την βοήθεια του παγωμένου πιάτου.
Κάνουμε μια γραμμή με το κουτάλι χωρίζοντας το σιρόπι στα 2.
Αν αργήσει να ενωθεί είναι έτοιμο.
Στην αντίθετη περίπτωση συνεχίζουμε μέχρι να δέσει.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι
Έτοιμο τραγανό γλυκό σταφύλι!
Περιμένουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου