Εδώ θα δείτε μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή. Μ αυτό τον τρόπο μαγειρεύεται στα χωριά μας στον τόπο μας.
Εδώ δεν θα δείτε κανέλες, μπαχάρια, και πολύπλοκα πράγματα. Οι γιαγιάδες μας με λίγα απλά υλικά έκαναν, και κάνουν θαύματα στην κουζίνα.
Υλικά
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά προσθέτουμε και το κρέας και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μας πιάσει.
Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.Προσέχουμε συνέχεια το φαγητό μας, να μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα, και κατά διαστήματα, δεν ξεχνάμε να την ανεχουμίζουμε (να την κουνάμε δεξιά αριστερά για να ανακατεύεται το φαγητό).
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Έτσι όπως στη φωτογραφία. Συνταγή και τρόπος μαγειρέματος της γιαγιάς.
Εδώ δεν θα δείτε κανέλες, μπαχάρια, και πολύπλοκα πράγματα. Οι γιαγιάδες μας με λίγα απλά υλικά έκαναν, και κάνουν θαύματα στην κουζίνα.
Υλικά
- 1 χωριάτικος πετεινός-κόκορας κομμένος σε κομμάτια
- 2/3 της κούπας λάδι
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλάτι
Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.Προσέχουμε συνέχεια το φαγητό μας, να μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα, και κατά διαστήματα, δεν ξεχνάμε να την ανεχουμίζουμε (να την κουνάμε δεξιά αριστερά για να ανακατεύεται το φαγητό).
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Έτσι όπως στη φωτογραφία. Συνταγή και τρόπος μαγειρέματος της γιαγιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου