ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΆ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΠΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Η σαρδελίτσα, αυτό το νόστιμο, ταπεινό και πάμφθηνο ψαράκι, που είναι όμως μια υπέρ τροφή για εμάς και τις οικογένειές μας, και που πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμα διατροφής μας.
Έχω να σας πω ότι 1 1/2 κιλό σαρδέλες μου στοίχισαν μόλις 5 ευρώ από την λαϊκή της γειτονιάς μου.
Φρεσκότατες και πεντανόστιμες.
Ας δούμε τι μας προσφέρουν οι σαρδέλες
Εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα τρία λιπαρά,το εξαιρετικό συνένζυμο Q10, και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνες.
Επίσης μας παρέχει μεγάλες δόσεις από φώσφορο, σελήνιο ασβέστιο και βιταμίνες D και B12.
Εκτός από αυτά κάνει καλό  στη σιλουέτα μας, τα μαλλιά, το δέρμα το μυαλό και τη μνήμη μας¨και στις αρθρώσεις μας ακόμα.
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε τις καλύτερες σαρδέλες.
Το σημερινό φαγητό δεν έχει καθόλου κόπο, εκτός από το καθάρισμα.Στα ιχθυοπωλεία όμως τώρα πλέον,  καθαρίζουν τα ψάρια και τα παίρνουμε έτοιμα για ψήσιμο.
Επομένως και αυτό το <<πρόβλημα>> δεν υπάρχει .


Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • περίπου μισή κούπα λάδι
  • αλάτι, και μισό ματσάκι μαϊντανό

Καθαρίζουμε πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Στην περίπτωση που τα πάρουμε καθαρισμένα απλά τα πλένουμε και τα αλατιζουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί (προαιρετικά, μας βοηθάει στο καθάρισμα μετά), στρώνουμε επάνω τις σαρδελίτσες μας, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό  επάνω τους, και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά

και σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Υπάρχει τίποτα απλούστερο από αυτό?

Σχόλια