Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Πάμε να φτιάξουμε ένα γρήγορο γλυκάκι με πραγματικά ελάχιστα υλικά..
  •  Υλικά
  • 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού (ότι σας αρέσει)



Τα υλικά μετρήθηκαν με τέτοια κούπα. Πρώτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συνέχεια να  μην το κάψουμε. Εγώ το καβουρντίζω για λίγη ώρα γιατί δεν θέλω να μαυρίσει πολύ  και να γίνει  βαρύς ο χαλβάς μου.
Έπειτα με μεγάλη προσοχή γιατί κάνει φουσκάλες και πετάγεται έξω από την κατσαρόλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε προσέχοντας πάντοτε να μην καούμε.
Πολύ γρήγορα σε 3-4 λεπτά φουσκώνει το σιμιγδάλι και γίνεται ο χαλβάς. Δεν ξεχνάμε ότι ανακατεύουμε συνέχεια και πάντα προσέχουμε να μην καούμε. ( εγώ φοράω το γάντι της κουζίνας στο χέρι που ανακατεύω, για να μην καώ από το σιμιγδάλι που πετάγεται έξω)
Όταν θα δείτε το χαλβά να ξεκολλάει από  την κατσαρόλα και να ακολουθεί τις κινήσεις της κουτάλας είναι έτοιμος.


Τον έβαλα σε μια φόρμα και 4 μικρά ατομικά φορμάκια

τα σκέπασα με πετσέτα και όταν κρυώσει 

το αποτέλεσμα είναι αυτό.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου