Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ




Υλικά
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα)
αλεύρι για να αλευρώσουμε τα καλαμάρια
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι


Εγώ πήρα έτοιμα καθαρισμένα κατεψυγμένα καλαμάρια. Απλά τα άφησα να ξεπαγώσουν, τα έπλυνα και τα έκοψα σε λεπτές ροδέλες.

 Τα άφησα να στραγγίξουν τα αλεύρωσα καλά

και τα τηγάνισα σε καυτό λάδι  2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ίσα ίσα μέχρι να ροδίσουν .
Αν τα πολυτηγανίσετε θα γίνουν πολύ σκληρά.. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα και τα αφήνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περίσσιο λάδι.
Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα καλαμάρια και τέλος

σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Αυτό ήταν τόσο απλό και εύκολο.
Το μυστικό για να γίνουν νόστιμα και μαλακά είναι ο χρόνος στο ψήσιμο. Αν τα παραψήσετε θα γίνουν σαν λάστιχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου