Υλικά
- 1 κιλό ανάμεικτα θαλασσινά ( εγώ πήρα μια σακούλα κατεψυγμένα)
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2/3 του κρασοπότηρου λευκό κρασί
- προαιρετικά πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα θαλασσινά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά. Αυτά θα κατεβάσουν αρκετό ζουμάκι. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου που θα έχουν ψηθεί βάζουμε το κρασάκι αφήνουμε να το τραβήξει για 10 λεπτά .
Έπειτα τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μέσα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει όπως στη φωτογραφία. Εάν θέλουμε τρίβουμε μέσα λίγο πιπέρι
Το φαγητό μας είναι έτοιμο . Συνοδεύεται από ριζότο, τηγανητές πατάτες,ή τρυπιτά μακαρόνια.
Αν το φτιάξετε καλή σας επιτυχία.
Νοστιμο με μακαρονια νο6 τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις το έβαλα μπροστά το φακό, απλά συμπλήρωσα ένα φύλλο δάφνης στη φάση γιαχνισματος
ΑπάντησηΔιαγραφή