Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ



Υλικά

  • 1 κιλό ανάμεικτα  θαλασσινά ( εγώ πήρα μια σακούλα κατεψυγμένα)
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2/3 του κρασοπότηρου λευκό κρασί
  • προαιρετικά πιπέρι



Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα θαλασσινά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά. Αυτά θα κατεβάσουν αρκετό ζουμάκι. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου που θα έχουν ψηθεί βάζουμε το κρασάκι αφήνουμε να το τραβήξει για 10 λεπτά .
Έπειτα τρίβουμε τις ντομάτες  και τις βάζουμε μέσα. Μαγειρεύουμε για  10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει όπως στη φωτογραφία. Εάν θέλουμε τρίβουμε μέσα λίγο πιπέρι
Το φαγητό μας είναι έτοιμο . Συνοδεύεται από ριζότο, τηγανητές πατάτες,ή  τρυπιτά μακαρόνια.
Αν το φτιάξετε καλή σας επιτυχία.



2 σχόλια:

  1. Νοστιμο με μακαρονια νο6 τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις το έβαλα μπροστά το φακό, απλά συμπλήρωσα ένα φύλλο δάφνης στη φάση γιαχνισματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή