Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΥΦΑΔΟ





  • Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 2/3 της  κούπας λάδι
  • 5-6 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 ώριμες ντομάτες 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης, 3-4 μπαχάρια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι


    Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια μας σε κομμάτια.
    Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

                                                   
    Τσιγαρίζουμε ένα από τα κρεμμύδια με το λάδι για 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα και τα καλαμάρια ανακατεύουμε, αλατίζουμε, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και προσέχοντας να μην μας κολλήσουν.                                                                                   
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
Τέλος βάζουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Αφήνουμε 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και βάζουμε το ξύδι και τα μπαχαρικά ( τη δάφνη τα μπαχάρια και το πιπέρι).
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα
και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου