- Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια (εγώ χρησιμοποίησα κομμένα κονσέρβας)
- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ώριμε ντομάτες
- 4 κ. σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά), θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα
- μισό πακέτο κριθαράκι χοντρό
Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το κουτί τα πλένουμε τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά ακόμα.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες ανακατεύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά βάζουμε μέσα 1 1/2 ποτήρι νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για 9 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιάκαι ρίχνουμε μέσα τη ρίγανη-θυμάρι-πάπρικα . Ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά , και το σερβίρουμε όπως βλέπετε, με το ζουμάκι του. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι επάνω. Είναι ένα πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου