ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό. Τώρα που υπάρχουν σε αφθονία όλα τα λαχανικά, είναι ευκαιρία να τα εκμεταλευτούμε και να κάνουμε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.


  • Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες(εγώ χρησιμοποίησα κότσι γιατί γίνεται πολύ τρυφερό και νόστιμο)
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 3 μελιτζάνες στενόμακρες όχι φλάσκες
  • 1/2 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
  • αλάτι και πολύ λίγο θυμάρι

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν στο αλάτι για 10 λεπτά. Έπειτα τι ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά.
Πλένουμε και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες  περίπου 2 εκατοστά.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας αλατίζουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-6 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα  μια κούπα νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 40 περίπου λεπτά. ( το μοσχάρι θέλει αρκετή ώρα και σιγανή φωτιά για να καλοψηθεί και να γίνει μαλακό και τρυφερό).
Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά μας τα οποία αν είναι φρέσκα θα χρειαστεί να τα ψήσουμε μόνο για 15-20 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε στη κατσαρόλα
 τις τριμμένες ντομάτες, λίγο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά

μέχρι να δέσει η σάλτσα μας να <<μελώσει>> το φαγάκι μας

και να γίνει έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις