Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ




  • Υλικά
  • 1/2 κιλό φασόλια ξερά
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες  και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 2/3 της κούπας λάδι 
  • αλάτι, λίγο κύμινο, λίγο πιπέρι



Βάζουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Εάν δεν το έχουμε κάνει και θέλουμε να τα ψήσουμε την ίδια μέρα, τα βάζουμε το πρωί για 2 ώρες σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις βράσουν ρίχνουμε το πρώτο νερό.
Τα ξεπλένουμε πάλι και αυτή τη φορά τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τα λαχανικά, τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες  το κρεμμύδι την πιπεριά και το σέλινο ψιλοκομμένα.
Εμένα σε 45 λεπτά  έβρασαν  τα φασόλια μου με τα λαχανικά,  έβαλα μέσα το λάδι και συνέχισα το βράσιμο για 5 λεπτά. Τέλος έβαλα μέσα τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ και άφησα να βράζει η φασολάδα μου για 10 λεπτά ακόμα
μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει έτσι. Έτριψα λίγο πιπέρι έβαλα και λίγο  κίμυνο
και η φασολάδα μας έγινε πεντανόστιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου