Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΜΠΡΙΑΜ Η ΤΟΥΡΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Το μπριάμ στο φούρνο ή στην κατσαρόλα είναι ένα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό, νηστίσιμο, μιας και είμαστε πλέον σε περίοδο νηστείας και μπορούμε να προσθέσουμε, ή να αφαιρέσουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει ή δεν μας αρέσει αντίστοιχα.


  • Υλικά
  • 1/2 κιλό φασόλια ( εγώ έβαλα αμπελοφάσολα)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 4 πατάτες
  • 2 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι 
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αν έχουμε και ένα μικρό ματσάκι βλήτα 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας.


Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση
τις πατάτες στα τέσσερα και τα κολοκύθια επειδή είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά μας εκτός από τα βλήτα και τις ντομάτες. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μετά βάζουμε μέσα τα βλήτα, τις τριμμένες ντομάτες, το ντοματοπελτέ και 1/2 ποτήρι νερό.
Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα και ελέγχουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πρέπει να μείνει όπως βλέπετε στην φωτογραφία με το λαδάκι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου