Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Σήμερα μου έφεραν από το χωριό φρέσκα μοσχομυριστά λεμονάκια. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω λαμονοκεικάκια   με το τρίμμα από τη φλούδα τους...

ΛΕΜΟΝΟΚΕΙΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΠΟ ΓΕΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ !

Ιουλίου 06, 2013 Κρητικά Τραπεζώματα 2 Comments

Σήμερα μου έφεραν από το χωριό φρέσκα μοσχομυριστά λεμονάκια. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω λαμονοκεικάκια   με το τρίμμα από τη φλούδα τους και τις υπόλοιπες φλουδίτσες, προσεχώς θα τι κάνουμε υπέροχα λικεράκια λεμονιού το γνωστό μας λεμοντσέλο.
Ευωδίασε το σπίτι λεμόνι.Φτιάξτε τα είναι πανεύκολα. Για να γίνουν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ και είναι απίστευτα αφράτα και νόστιμα!




Υλικά
  • 2/3 της  κούπας ελαιόλαδο.
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 καλά  γεμάτη  κούπα γάλα
  • 5 αυγά
  • Το ξύσμα από 2 λεμόνια (πάντα ακέρωτα)
  • 4 ½ καλά γεμάτες κούπες αλεύρι τι οποίες κοσκινίζουμε μαζί με 1 ολόκληρο μπέικη και 1 κ.γ. ακόμα
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας  των 100 γρμ. 
  • ατομικά φορμάκια για μαφινς17
  • 17 ατομικά φορμάκια


Χτυπάμε  με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ, το ελαιόλαδο με την ζάχαρη να ανακατευτούν πολύ καλά(δεν είναι ανάγκη να λιώσουν θα λιώσουν στην συνέχεια μην ανησυχείτε).
Προσθέτουμε και τα αυγά όλα μαζί και χτυπάμε να ανακατευτούν πολύ καλά.
Ρίχνουμε και την κούπα το γάλα  με το ξύσμα  από τα λεμόνια.
Έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικην.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα μας  ομοιογενές (μη φοβάστε δεν θέλει κόπο γιατί το ελαιόλαδο δε σκληραίνει το μείγμα μας )
Τέλος  προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας,  ανακατεύουμε καλά για μια τελευταία φορά.
Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια και  γεμίζουμε τα 2/3  του καθενός με το μείγμα μας, όπως βλέπετε στην φωτογραφία αλλιώς θα ξεχυλίσουν.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε τα λεμονοκεικάκια  μας για 25 περίπου λεπτά.
 
Για να δούμε αν είναι ψημένα καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα σε ένα. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμα, αλλιώς θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμα.
Εμένα βγήκαν 18 μεγάλα λεμονοκεικάκια.
Μοσχομύρισε το σπίτι από το άρωμα των φρέσκων λεμονιών.Και έγιναν απίστευτα αφράτα και νόστιμα.

2 σχόλια:

  1. μμμμ!!....το λεμονι παει σούπερ με τη σοκολατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πορτοκάλι ακόμα περισσότερο, και γενικά άμα έχει κανείς σοκολατομανία όπως εγώ πάει σχεδόν με τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή