Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΧΟΧΛΙΔΟΡΥΖΟ Η ΧΟΧΛΙΔΟΠΙΛΑΦΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ


Η αλήθεια είναι ότι το παρακάνουμε με τους χοχλιούς αλλά εδώ μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι ένα φαγητό που αρέσει στους περισσότερους αν όχι σε όλους.
Το πιλαφάκι μας το θέλουμε να έχει ζουμάκι να είναι< ζουμάτο> όπως λέμε εδώ. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το φαγητό μας.



Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιοί
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κούπα κίτρινο ρύζι

Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Το κέλυφος  εάν χρειάζεται και την τσίπα που έχουν μπροστά 
Τους βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι .Όταν αρχίσουν να βράζουν τους αφήνουμε να βράσουν μόνο 4 λεπτά όχι παραπάνω. Τους ρίχνουμε στο νεροχύτη
και τους πλένουμε καλά με το νερό και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι για 2-3 λεπτά.
Τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε μέσα τους το ντοματοπελτέ και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
(Χρειαζόμαστε μια πηχτή σάλτσα γιατί θα προσθέσουμε νερό για να φτιάξουμε το πιλάφι μας).
Μαγειρεύουμε για  4-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα και έπειτα προσθέτουμε τους χοχλιούς.  Αλατίζουμε  και τους αφήνουμε να βράσουν μέσα στην σάλτσα μόνο για 5 λεπτά. (αν τους αφήσουμε παραπάνω δεν θα βγαίνουν).
Μετά τους αφαιρούμε με τριπιτή κουτάλα.
Προσθέτουμε το νερό αλατίζουμε και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη μας σβολιάσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε μέσα και τους χοχλιούς. Κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας να ανακατευτούν οι χοχλιοί με το ρύζι  και σερβίρουμε τρίβοντας λίγο πιπέρι επάνω.


Όπως βλέπετε  το φαγητό πρέπει να έχει ζουμάκι, και το ρύζι να είναι κανονικό. Ούτε πολυψημένο ούτε ανήψητο για να είναι νόστιμο. Αν το φτιάξετε καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου