Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΥΡEKAKIA ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!

Γεμάτα βιταμίνες και πολύ νόστιμα δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.


  • Υλικά
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 φλάσκες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κούπα λάδι
  • κοτόπουλο ή αρνάκι ή κατσικάκι κατά προτίμηση ψητό (ότι από αυτά μας έχει περισσέψει) κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι

  • Υλικά για τη ζύμη
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • 2/3 της κούπας νερό με 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένο καλά μέσα
  • αλάτι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 1 και 1/2 κούπα περίπου αλεύρι


Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και το κρέας. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι (προσοχή να μην το κάψετε) .
Προσθέτουμε και τα λαχανικά αλατίζουμε ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να μαραθούν λίγο. Μετά προσθέτουμε το κρέας αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε τα λαχανικά με το κρέας σε μια πιατέλα και περιμένουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  στη μέση ένα λακουβίτσα και βάζουμε το λάδι και το ξύδι
Τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το αλεύρι να υγρανθεί με το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά και το νερό (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα) και ζυμώνουμε  μέχρι να κάνουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
Εγώ την χώρισα σε τρεις μπάλες. Αλεύρωσα καλά το τραπέζι μου και άνοιξα με κάθε μια, μια στενόμακρη λωρίδα όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Έβαλα στη μέση από τη μια άκρη μέχρι την άλλη τη γέμιση
Γύρισα το φύλλο από την μια μεριά και σκέπασα τη γέμιση.
Το λάδωσα και το σκέπασα  με το υπόλοιπο φύλλο. Προσέχουμε τα σημεία που ακουμπάει ζύμη με ζύμη να είναι καλά λαδωμένα για να βγει το μπουρέκι μας τραγανό.

Αφού φτιάξουμε και τα άλλα δυο μπουρέκια μας, τα λαδώνουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, και χαράζουμε σε αποστάσεις την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι όπως στη φωτογραφία.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμα.
Το καλό μ΄αυτά τα μπουρεκάκια είναι ότι ενώ έχουν πολλά λαχανικά μέσα δεν φαίνονται κι έτσι τρώνε τα παιδιά λαχανικά χωρίς να το ξέρουν γιατί απλά δεν τα βλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου