Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ


Μας έπιασαν υπογλυκαιμίες ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι που συνδυάζεται άριστα και με παγωτό αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Ιωαννίτσα για σένα.


Υλικά
1 αυγό
2 φλιτζανάκια του καφέ φρέσκο γάλα
1 φλιτζανάκια του καφέ νερό
αλάτι
2/3 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
περίπου 2 κούπες αλεύρι μέχρι να κάνουμε ένα ελαφρύ πηχτό χυλό όπως στους λουκουμάδες
Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είναι αυτό. Όπως βλέπετε μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αυγό. Προσθέτουμε το γάλα,  το νερό, το αλάτι και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το χυλό μας να ξεκουραστεί ανακατεύουμε ξανά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τις κρέπες.
Λαδώνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι και όταν  είναι έτοιμο βάζουμε μια κουταλιά ( με την κουτάλα που σερβίρουμε την σούπα) χυλό στο τηγάνι και προσεχτικά την απλώνουμε με κυκλικές κηνίσεις.
Αφήνουμε την κρέπα 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί από τη μια πλευρά και
 την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Με μια σπάτουλα την βγάζουμε από το τηγάνι και την βάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλες τις κρέπες και έπειτα φτάνουμε στο καλύτερο σημείο.

Απλώνουμε σε κάθε κρέπα μερέντα (όχι σε όλη της την επιφάνεια όπως βλέπετε στη μισή)

διπλώνουμε στη μέση, την πατάμε επάνω να απλωθεί η μερέντα παντού και

ένα ακόμα δίπλωμα και είναι όπως βλέπετε έτοιμη για φάγωμα. Όποιος θέλει μπορεί να την συνοδεύσει με παγωτό αλλά και σκέτη είναι πολύ νόστιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου