Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Με λίγα και απλά υλικά ας φτιάξουμε μια σπιτική τυρόπιτα θα μοσχομυρίσει το σπίτι αυτό σας το υπόσχομαι.




  • Υλικά για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό

  • Υλικά για το φύλλο
  • 1/2 φλυτζάνα λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • αλάτι
  • 1/2 κούπα νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1/3 κ.γ σόδα

Τρίβουμε τη φέτα σε μια λεκάνη. Χτυπάμε τα δυο αυγά και τα βάζουμε μέσα μαζί με το γιαούρτι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Η γέμιση της τυρόπιτας είναι έτοιμη.
Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με το αλεύρι και με τα δάχτυλά μας
δουλεύουμε τα δυο υλικά μέχρι να ενωθούν και και να γίνει το αλεύρι μας ψιχουλιαστό όπως στη φωτογραφία. Προσθέτουμε το ξύδι το αλάτι και το νερό με τη σόδα και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
 Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες μια μικρή και μια μεγάλη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε αρκετό αλεύρι στο τραπέζι μας. Παίρνουμε τη μεγάλη μπάλα ζύμης και ανοίγουμε το φύλλο που θα βάλουμε στο κάτω μέρος του ταψιού.
Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε  το φύλλο που ανοίξαμε
βάζουμε επάνω του τη γέμιση



παίρνουμε  την μικρή μπάλα ζύμης και ανοίγουμε το δεύτερο μας φύλλο
και το απλώνουμε πάνω στην γέμιση. Το λαδώνουμε πολύ καλά και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξείχαν  από το ταψί και σκεπάζουμε το φύλλο που βάλαμε πάνω στη γέμιση, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Λαδώνουμε και τα φύλλα που γυρίσαμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι χαράζουμε σε κομμάτια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Και έχουμε έτοιμη μια πεντανόστιμη σπιτική τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα κάνει το σπίτι μας να μοσχομυρίσει.

1 σχόλιο: