Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!

Το κουνελάκι είναι από το χωριό μου. Συνεπώς προβλήματα όπως να μυρίζει και να μην είναι νόστιμο δεν υπάρχουν. Θα το μαγειρέψουμε παραδοσιακά όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου και έμενε μόνο με το λαδάκι του. Αυτό του έδινε νομίζω και όλη του την νοστιμιά. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε το κουνέλι είναι ένα άπαχο κρέας και δεν πειράζει αν θα το κοκκινίσουμε λίγο παραπάνω. Το ζητάει άλλωστε αυτό το φαγητό.





  • Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι  και λίγο θυμάρι
  • 1 μικρό ποτηράκι κρασί

Πλένουμε το κουνέλι.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι 4-5 λεπτά ανακατεύοντας να μην μας καεί. Προσθέτουμε το κουνέλι ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη μας κολλήσει το φαγητό. Προσθέτουμε και το κρασάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Τρίβουμε και τις ντομάτες
και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε  ρίχνουμε λίγο θυμάρι και τρίβουμε λίγο πιπέρι στο φαγητό μας και συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα ζουμάκια του και να μείνει μόνο με το λαδάκι όπως στη                  φωτογραφία.                                                                                                                                             
                                                                                                                 
Το μυστικό σ' αυτό το φαγητό είναι να μην έχει ζουμιά πολλά να μείνει με την σαλτσούλα του.                                                                                                                          



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου