Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!

Ορίστε το βύσσινο που έφτιαξα φέτος στο φούρνο . Το ίδιο είχα κάνει και πέρυσι το καλοκαίρι με το γλυκό σταφύλι και είχε γίνει υπέροχο.Το χρώματάκι του βυσσινί βυσσινί , ούτε πολύ γλυκό ούτε πολύ ξινό. Κανονικό νομίζω στις αναλογίες, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα.

Μου περίσσεψε και αρκετό σιροπάκι. Το έβαλα σε μικρά μπολάκια και  θα το χρησιμοποιήσω σε γλυκά και παγωτάκια αργότερα.


  • Υλικά
  • 1 1/2 κιλό βύσσινα
  • 1300 γμ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 2/3 ποτηριού νερό




Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα. Ρίχνουμε επάνω τους τη μια κουταλιά της σούπα το λεμόνι και τα αφήνουμε έτσι για 20 λεπτά.

Μετά τα βάζουμε σε στρώσεις σε πυρέξ, εναλλάξ ζάχαρη και βύσσινα. Τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη βάζουμε μέσα και το νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο του ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και το λεμόνι και κουνάμε προσεχτικά (για να μην χυθεί το γλυκό μας)  το ταψί δεξιά αριστερά  έτσι ώστε να ανακατευτούν τα βύσσινα  με τις βανίλιες και το λεμόνι  που βάλαμε, αλλά και να γεμίσουν με σιρόπι.


Ορίστε το γλυκό μας! Έτοιμο για να το βάλουμε στα παγωτά μας στα γλυκά μας ή να το απολαύσουμε σκέτο.
Για να καταλάβουμε αν το σιρόπι έχει δέσει όσο πρέπει βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη να παγώσει. Μετά βάζουμε μια μεγάλη κ.σ. σιρόπι στο πιατάκι .Αυτό παγώνει. Τότε  κάνουμε μια γραμμή με το κουτάλι .
Αν το σιρόπι ξαναενωθεί δεν είναι έτοιμο αν πάλι η γραμμή καταφέρει να μείνει είναι τέλειο.
Ένα μυστικό για να τραβήξουν σιρόπι τα βύσσινα . Στο τέλος να κουνήσετε προσεχτικά για να μην σας χυθεί το γλυκό, το πυρέξ ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε   δεξιά αριστερά 3-4 φορές έτσι ώστε να ρουφήξουν τα βύσσινα σιρόπι και να πάρουν το στρογγυλό αρχικό τους σχήμα.
Αν φτιάξετε το γλυκό καλή σας επιτυχία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου