Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΦΑΒΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ




  • Υλικά
  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες)
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι



Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα.Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να την σκεπάζει περίπου 3 δάχτυλα) και όταν βράσει και αρχίσει να βγάζει αφρούς τους αφαιρούμε με μια τρυπιτή κουτάλα(την ξαφρίζουμε δηλαδή).
Έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά (αλλιώς θα ξεχειλίσει και θα χυθεί έξω από την κατσαρόλα)  καθαρίζουμε και βάζουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι για να βράσει μαζί της και να της δώσει περισσότερη νοστιμιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί.Εμένα ήταν έτοιμη σε μισή ώρα αλλά εξαρτάται και από τα όσπρια (υπάρχουν όσπρια που ψήνονται εύκολα και άλλα που δεν ψήνονται με τίποτα).
Όταν είναι έτοιμη την αλέθουμε στο μούλτι (αν δεν θέλετε μπορείτε να μην την αλέσετε).
Σερβίρεται κατά προτίμηση χλιαρή με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι , άνηθο, πιπεριές Φλωρίνης, ρίγανη, ελαιόλαδο (όσο θέλει ο καθένας)  αλάτι και λεμόνι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου