Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ!

Ιουνίου 27, 2013 Κρητικά Τραπεζώματα 1 Comments





Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 αυγά 
  • το χυμό 2 λεμονιών 
  • αλάτι





Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει το φαγητό.Μετά βάζουμε 1 ποτήρι νερό στην κατσαρόλα αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 20 λεπτά.Σ΄αυτό το διάστημα πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια.
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα μαρούλια.


Τα αφήνουμε να βράσουν με το ζουμάκι που έχει ένα πεντάλεπτο
και ξαναβάζουμε το κατσικάκι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμα.


Μετά χτυπάμε τα αυγά (πρώτα τα ασπράδια και μετά προσθέτουμε τους κρόκους) Ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι  της κουζίνας και με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε σιγά σιγά (για να μην κόψει)  ζουμάκι από το φαγητό στο αυγολέμονο. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού το αυγολέμονο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια βράση ακόμα
και είναι έτοιμο.

















1 σχόλιο: