Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Ας φτιάξουμε νόστιμα πεϊνυρλί  που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΝΙΡΛΙ!

Ιουνίου 24, 2013 Κρητικά Τραπεζώματα 1 Comments

Ας φτιάξουμε νόστιμα πεϊνυρλί  που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

  • Υλικά για το προζύμι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • περίπου 2/3 της κούπας αλεύρι

  • Υλικά για την ζύμη
  • 4 κ. σ. λάδι
  • 2 1/2 -3 κούπες αλεύρι 
  • αλάτι

  • Υλικά για τη γέμιση
  • Μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
  • Εγώ χρησιμοποίησα 10 φέτες τυρί , 10 φέτες πάριζα, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά ,και σάλστα ντομάτας.




Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη τη μαγιά και το αλεύρι και περιμένουμε να φουσκώσει.
Όταν έχει φουσκώσει και είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι μια κούπα αλεύρι για να ρίξουμε επάνω του το αλάτι (δεν θέλουμε ν πάει επάνω στη μαγιά)

 και ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι μαλακιά. Την σκεπάζουμε με ένα πετσετάκι
 και όταν φουσκώσει


Αλευρώνουμε το τραπέζι και τα χέρια μας και την χωρίζουμε σε μπαλάκια όπως στην φωτογραφία. Με το ξυλικάκι μας κάνουμε στενόμακρους κύκλους

Βάζουμε τα υλικά μας .Πρώτα τη σάλστα ντομάτας μετά πάριζα, τυρί μανιτάρια.

 Κλείνουμε τις άκριες όπως βλέπετε γυρίζουμε και την ζύμη από τα πλαϊνά και φτιάχνουμε τα πεϊνιρλί μας.
Όταν τελειώσουμε τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Και όταν είναι έτοιμα βάζουμε και επάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγη πιπεριά και με ένα πινέλο λαδώνουμε τις άκριες της ζύμης..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.





1 σχόλιο:

  1. Τα εκανα σημερα!! Δεν το περιμενα οτι θα βγουν τοσο τελεια! Ειναι τοσο οσο��

    ΑπάντησηΔιαγραφή