Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!

Η γιαγιά μου βέβαια στο χωριό την έκανε στην παραστιά στην πίσω μεριά του σπιτιού και σε απίστευτες ποσότητες σε ένα τεράστιο τηγάνι.Βλέπετε προοριζόταν για αρκετά άτομα και ήταν πάντα το ίδιο νόστιμη αλλά και χορταστική που ήταν και το ζητούμενο.
Εμείς εδώ, μια και παραστιά δεν έχουμε, αλλά ούτε και το τεράστιο τηγάνι της γιαγιάς, θα την κάνουμε στην κουζίνα ή στο πετρογκάζ ότι έχει ο καθένας, και σε πολύ μικρότερη ποσότητα.



  • Υλικά
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1/2 κιλό κολοκύθια 
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι
  • 5 αυγά
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες.Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε τις πατάτες ενώ κολοκύθια τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και αλατίζουμε.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα κολοκύθια.Τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα)
 Όταν είναι έτοιμα τα κολοκύθια και οι πατάτες μας  τρίβουμε και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 7-8 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί και η ντομάτα μας.
Μετά χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Ψήνουμε την ομελέτα μας για 3-4 λεπτά από την μια μεριά  και μετά με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την γυρίζουμε και την ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά από την άλλη και είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου