Υλικά
- 1 κιλό χοχλιοί
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2/3 της κούπας λάδι
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι, λίγο πιπέρι
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Το κέλυφος εάν χρειάζεται και την τσίπα που έχουν μπροστά
Τους βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι .Όταν αρχίσουν να βράζουν τους αφήνουμε να βράσουν μόνο 4 λεπτά όχι παραπάνω. Τους ρίχνουμε στο νεροχύτη
και τους πλένουμε καλά με το νερό και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τους χοχλιούς ανακατεύουμε αλάτίζουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά να πάρουν τη γεύση από το κρεμμύδι και το λάδι.
Κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας να ενωθούν τα υλικά μας,τρίβουμε λίγο πιπέρι,μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και
έτοιμο το φαγητό μας και νοστιμότατο!
έτοιμο το φαγητό μας και νοστιμότατο!
Πρέπει να πούμε ότι οι χοχλοί που θα χρησημοποιήσουμε πρέπει να είναι απαραιτήτως σακασμένοι (να έχουν ταϊστεί για 2 περίπου εβδομάδες με μακαρόνια ή αλεύρι) αν είναι χειμωνικοί.
Αυτό γίνεται για να καθαρίσουν.
Αυτό γίνεται για να καθαρίσουν.
oraia sintagi
ΑπάντησηΔιαγραφή