Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΥΡΟΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ!


ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΑΥΤΉ Η ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ! ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ.
ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 κιλό ξινή ξινομυζήθρα
  • αλάτι ,πιπέρι 
Για τη ζύμη

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • αλάτι
  • 1/2 κουτάκι σόδα (αυτή που πίνουμε)
  • 1/2 κούπα νερό
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα στίβουμε με τα χέρια μας καλά να βγουν τα υγρά τους.

Ψιλοκόβουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος κόβουμε με τα χέρια μας τη μυζήθρα μέσα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά να μην την διαλύσουμε.Δεν θέλουμε να λιώσει η ξινομυζήθρα θέλουμε να βρίσκεται στη γέμιση.


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  στη μέση ένα λακουβίτσα και βάζουμε το λάδι και το ξύδι
Τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το αλεύρι να υγρανθεί με το λάδι.
Προσθέτουμε  λίγο αλάτι ,τη σόδα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε μια μεγάλη και μια μικρή μπάλα.

Πέρνουμε τη μεγάλη μπάλα ζύμης και ανοίγουμε το φύλλο που θα βάλουμε στο κάτω μέρος του ταψιού.
Λαδώνουμε καλά το ταψί  τυλίγουμε το φύλλο στο ξυλίκι και το απλώνουμε πάνω  στο ταψί.

Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση μέσα.


Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο την τυλίγουμε με το ξυλίκι όπως κάναμε και πριν και την τοποθετούμε πάνω στη γέμιση. Αν είναι μεγαλύτερο το φύλλο από το ταψί το σουρώνουμε για να χωρέσει δεν πειράζει.
Λαδώνουμε πολύ καλά το φύλλο και
γυρίζουμε και το σκεπάζουμε με τα κομμάτια του φύλου που προεξείχαν από το ταψί. Τα λαδώνουμε κι αυτά πολύ καλά. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω αλλά και να είναι ψημένη και κάτω.


Ορίστε έτοιμη  λαχταριστή!


Μη φοβηθείτε να ανοίξετε φύλλο το συγκεκριμένο είναι τόσο εύπλαστο που δεν θα σας δυσκολέψει. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε   υποθέτω ότι μπορείτε να πάρετε έτοιμο φύλλο για πίτες Αλλά δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.Όπως και να έχει αν την φτιάξετε σας εύχομαι καλή επιτυχία.

13 σχόλια:

  1. Απίθανη και λαχταριστή!! γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται πολύ ωραία θέλω να την φτιάξω αλλά δεν έχω ξινομυζήθρα με τι μπορώ να την αντικαταστήσω; Μπορώ να βάλω φέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις φέτα αλλά σκληρή όχι μαλακιά, γιατί θεωρώ ότι θα διαλυθεί ενώ εμείς θέλουμε να βρίσκεται το τυράκι στην πίτα μας.

      Διαγραφή
  5. παρα πολυ καλη!!! αρεσε και στον αντρα μου που δεν τρωει κολοκυθια ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια, δείχνει πολύ ωραία, τοσο η γέμιση, όσο και το φύλλο! Πριν ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να αφήσουμε λίγο τη ζυμη να ξεκουραστεί? Επίσης πόσο λεπτό κάνουμε το φύλλο? Εάν ειναι πολύ λεπτό υπάρχει περίπτωση να είναι πολυ μαλακό το κάτω φύλλο και να μη "στέκεται" το κομμάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να ξεκουραστεί.
    Κοίτα θα χωρίσεις τη ζύμη σε μια μικρή και μια μεγάλη μπάλα.
    Και το κάτω φύλλο δεν θα το κάνεις πολύ λεπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έκανα σήμερα και ήταν τέλεια! Και το φυλλο απιστευτο! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τη συνταγή!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι ειλικρινά που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  8. Φαίνεται πολύ ωραία και λαχταριστή!!! Θα δοκιμάσω να τη φτιάξω! Μια ερώτηση μόνο για το φύλλο: Στην ίδια κούπα που μετράμε το αλεύρι, στην ίδια μετράμε και το νερό με το λάδι? Ρωτάω γιατί μου φαίνονται πολλά τα υγρά για την ποσότητα αλευριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και δεν καταλαβαίνεις ότι έχει κολοκύθι. Ναι στην ίδια κούπα (τσαγιού όχι του νες που είναι τεράστια) μετράμε τα υλικά στο τέλος πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό αν νομίζεις ότι είναι πολύ μέχρι να έχεις ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή