Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ!

Ένα έχω να σας πω έγινε τόσο νόστιμο που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω στα πιάτα!
Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες για το φούρνο
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 4 μεγάλες πατάτες 
  • αλάτι , θυμάρι, ρίγανη
  • το χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 3 τριμμένες ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ 


Πλένουμε καθαρίζουμε , κόβουμε τις πατάτες τις αλατίζουμε τους βάζουμε ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε.
Το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο.


Πλένουμε τρίβουμε τις ντομάτες και διαλύουμε καλά μέσα τους το ντοματοπελτέ.
Πλένουμε καλά τις μπάμιες και τους κόβουμε γύρω γύρω το κοτσανάκι τους.


Στη μια άκρη του ταψιού βάζουμε μόνο τις μπάμιες.Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε επάνω τους τις τριμμένες ντομάτες με το ντοματοπελτέ και το χυμό από τα λεμόνια.
Ανακατεύουμε καλά, τις περιχύνουμε με το μισό λάδι, και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καούν..Στο υπόλοιπο ταψί στρώνουμε πρώτα το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε και του βάλουμε ρίγανη και θυμάρι.Επάνω του στρώνουμε τι πατάτες.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι βάζουμε και μια κούπα νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μετά ανεβάζουμε το κοτόπουλο πάνω στις πατάτες και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Αφού ροδίσει από τη μια πλευρά το γυρίζουμε  να ροδίσει και από την άλλη για 15 λεπτά ακόμα,
και το φαγητό μας να γίνει έτσι λαχταριστό και ροδοκόκκινο!








5 σχόλια:

  1. τα λεμόνια πότε και πού τα βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις μπάμιες, συγνώμη μου διέφυγε, μαζί με τις ντομάτες το λάδι και το αλάτι.Έχω διορθώσει το κείμενο μπορείς να το διαβάσεις αν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια!!!! Πάρα πολύ ωραίο...πραγματικά απίθανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ευχαριστώ! Πραγματικά χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικα τελεια συνταγη......το εφτιαξα και το ευχαριστηθηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή