Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ






Υλικά
250 γ.μ  ρεβίθια
2/3 της κούπας λάδι
300 γ.μ. σταμναγκάθι
4 αγκινάρες
1 ματσάκι κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι


Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα  να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα.Όταν αρχίσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε (αφαιρούμε με κουτάλι τον αφρό που βγάζουν) και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα τα σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι και τις αγκινάρες.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3.  Μετά προσθέτουμε το σταμναγκάθι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά Έπειτα βάζουμε 1/2 κούπα
νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Τις κόβουμε στη μέση και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον βάζουμε στο φαγητό μας και αλατίζουμε.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε και τα ρεβίθια . Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου