Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Λαγός στιφάδο



Υλικά

  • 1 λαγός κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • 11/2 κιλό κρεμμύδια ξερά και 2 για το τσιγάρισμα
  • 1 κούπα λάδι
  • 2-3 φύλλα δαφνης
  • 4-5 μπαχάρια, 1/2 κ.γ. κύμινο, 1/2 κ.γ. θυμάρι και 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο


Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και όπως βλέπετε εμείς εδώ τα κόβουμε σε φέτες δεν βάζουμε στο στιφάδο μας μικρά ολόκληρα κρεμμυδάκια.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το λάδι 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες για 4 λεπτά .
Βάζουμε το λαγό, αλατίζουμε, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας, για να μην μας κολλήσει το φαγητό για 4-5 λεπτά.

Έπειτα χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί κατεβάζοντας τα δικά του ζουμάκια.Γι΄αυτό το λόγο μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά. Αν παρόλα αυτά δούμε ότι δεν έχει ζουμάκι δεν βάζουμε νερό αλλά λίγο κρασί. 

Μετά από 40-45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν έχει μαλακώσει το κρέας του τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν μόνα τους για 5 λεπτά. Μετά βάζουμε επάνω τους το λαγό τα μπαχαρικά μας και το ποτηράκι το κρασί.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και με προσοχή για 35 λεπτά περίπου κινώντας την κατσαρόλα μας τακτικά δεξιά αριστερά για να μη μας πιάσει το φαγητό. Τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και έτοιμος ο λαγός μας!

1 σχόλιο: