Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μαυρομάτικα με μαρούλι κοκκινιστά





                           Χωρίς φέτα                                               με φέτα



Υλικά
  • ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2/3 της κούπας ντοματοχυμό
  •  Αλάτι ,πιπέρι
  • 250 γ.μ φέτα προεραιτικά




Βράζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε
 σε μπολ μαζί με το ζουμάκι τους.




Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι 
με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο 2-3 λεπτά..
Κόβουμε  το μαρούλι και το προσθέτουμε 
συνεχίζοντας το τσιγάρισμα3-4 λεπτα





Βάζουμε το ντοματοχυμό με ½ κούπα νερό και σιγοβράζουμε
για 15-20 λεπτα να μαλακώσει το μαρούλι.
Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φασολάκια μαζί με το ζουμί τους .
Συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου