Μαυρομάτικα με μαρούλι κοκκινιστά





                           Χωρίς φέτα                                               με φέτα



Υλικά
  • ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2/3 της κούπας ντοματοχυμό
  •  Αλάτι ,πιπέρι
  • 250 γ.μ φέτα προεραιτικά




Βράζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε
 σε μπολ μαζί με το ζουμάκι τους.




Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι 
με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο 2-3 λεπτά..
Κόβουμε  το μαρούλι και το προσθέτουμε 
συνεχίζοντας το τσιγάρισμα3-4 λεπτα





Βάζουμε το ντοματοχυμό με ½ κούπα νερό και σιγοβράζουμε
για 15-20 λεπτα να μαλακώσει το μαρούλι.
Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φασολάκια μαζί με το ζουμί τους .
Συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατη ανάρτηση

Ντολμαδάκια στην κατσαρόλα για νηστεύοντες και μη απίθανο φαγητό!

 Από τα πιο αγαπημένα, νόστιμα, μαμαδίστικα ,οικογενειακά φαγητά, της κουζίνας μας! Όχι μόνο για τις ημέρες της νηστείας, αλλά αγαπημέν...