Πάσχα χωρίς αντικριστά στην Κρήτη δεν ΓΊΝΕΤΑΙ.
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό τρόπο ψησίματος αρνιών και κατσικιών από τους βοσκούς μας.
Όπως βλέπετε το κρέας δεν ακουμπάει καθόλου στη φωτιά.
Ψήνεται με την λάβρα (ζέστη) της.
Τα κομμάτια του κρέατος είναι περασμένα σε σούβλες και κρέμονται αντίκρυ- απέναντι δηλαδή από τη φωτιά και σιγοψήνονται.
Το λίπος του κρέατος όπως βλέπετε πέφτει κάτω.
Χρειάζεται περίπου 1 1/2 ώρα για να ψηθεί το κρέας από τη μια πλευρά. Έπειτα το γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλη 1 1/2 ώρα από την άλλη πλευρά.
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό τρόπο ψησίματος αρνιών και κατσικιών από τους βοσκούς μας.
Όπως βλέπετε το κρέας δεν ακουμπάει καθόλου στη φωτιά.
Ψήνεται με την λάβρα (ζέστη) της.
Τα κομμάτια του κρέατος είναι περασμένα σε σούβλες και κρέμονται αντίκρυ- απέναντι δηλαδή από τη φωτιά και σιγοψήνονται.
Το λίπος του κρέατος όπως βλέπετε πέφτει κάτω.
Χρειάζεται περίπου 1 1/2 ώρα για να ψηθεί το κρέας από τη μια πλευρά. Έπειτα το γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλη 1 1/2 ώρα από την άλλη πλευρά.
Athanati KPHTH
ΑπάντησηΔιαγραφήeteokrhs
Ευλογημενο νησι,φαγητα ανθρωποι,λεβεντικοι χοροι.Θα μουν ευτυχισμενη ναμαινα εκει.Πως μπορειται και το εγκαταλειπεται για την Αθηνα,δε θα τοκανα ποτε.Σε ευχαριστω για τις υπεροχες συνταγες.Πινω το νερακι Κρητης απ τα λευκα ορη στην υγεια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή