Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μοσχάρι με πράσινα φασολάκια






Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι (από μαλακό μέρος)
  • 1 κιλό πράσινα φασολάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • Αλάτι  πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι προσθέτουμε και το κρέας  αλατίζουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 35-40 λεπτά.(κατά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό)
Βάζουμε και τα φασολάκια.
Τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε καλά μέσα τους το ντοματοπελτέ και τις προσθέτουμε στο φαγητό μας μαζί με 1 κούπα νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά ακόμα.
Συχνά κοιτάζουμε αν χρειάζεται νερό.
Όταν μπουν τα φασολάκια στην κατσαρόλα δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.
Γυρίζουμε την κατσαρόλα μας δεξιά-αριστερά για να μην κολλήσει το φαγητό
Με αυτό τον τρόπο  δεν θα χαλάσουν τα φασόλια μας.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι το κρεατάκι και τα φασολάκια και αν είναι ψημένα  κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και τρίβουμε λίγο πιπέρι επάνω.
Αλλιώς συνεχίζουμε για λίγο ακόμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου