Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Φτιάχνουμε Ανθότυρο

















Έχετε πάρει μυζήθρες και δεν καταφέρατε να τις φάτε; Φοβάστε ότι θα τις πετάξετε; Βγάλτε το από το μυαλό σας! Θα κάνετε την μυζήθρα έναν απολαυστικότατο ανθότυρο(και αρκετά ακριβώ στο εμπόριο)! Ότι πρέπει για μακαρόνια.

Παίρνουμε τον ανθότυρο και τον αλατίζουμε πάρα πολύ καλά. Τον τοποθετούμε σε ξύλινες τάβλες και τον βάζουμε σε σημείο να τον χτυπάει ο αέρας. Προσοχή δεν πρέπει να τον βλέπει ο ήλιος γιατί φεύγει το λάδι του. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να ξεραίνεται ομοιόμορφα. Αν έχουμε αέρα και ο καιρός είναι δροσερός, σε τέσσερις μέρες είναι έτοιμος. Στην φωτογραφία που βλέπετε οι δικοί μας θέλουν  περίπου 2 μέρες ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου