Φασολάκια λαδερά

















Ένα από τα εύκολο γρήγορο νηστίσιμο φαγητό.


Υλικά:

  • 1 κιλό φασόλια αϊχέ
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 γεμάτη κούπα ελαιόλαδο
  • 1 καρότο


Καθαρίζουμε τα φασολάκια πατάτες και το καρότο. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και στην πορεία ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τις πατάτες με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά με το λάδι για 8-10 λεπτά, ανακατεύουμε να πάει το λάδι σε όλα τα λαχανικά.
 Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ στην τριμμένη ντομάτα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Αν χρειάζεται ζουμάκι για να σκεπάσει τα λαχανικά μας προσθέτουμε λίγο νεράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. Δεν ξανά ανακατεύουμε το φαγητό απλά ανεχουμίζουμε(ελπίζω να θυμάστε τι σημαίνει) την κατσαρόλα έτσι ώστε να μην διαλύσουν τα φασολάκια.

Σχόλια