Τραγανά τριβιδάκια λαδιού





Yλικά


  • 3 κρασοπότηρα λάδι
  • 2 κρασοπότηρα ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 1 μπέικη
  • 1κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 300γρμ. σησάμι άσπρο
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1σφηνάκι λικέρ λεμόνι

Σε μια μεγάλη λεκάνη  χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το λάδι με την ζάχαρη(δε χρειάζεται πολύ χτύπημα γι αυτό δε χρησιμοποιούμε μίξερ).
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, αφήνοντας λίγο στο ποτήρι( για να διαλύσουμε τη σόδα), την κανέλα το γαρίφαλο και το μπέικη, το λικέρ  και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Τέλος διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα που έχουμε αφήσει  τη βάζουμε στο μείγμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε και βάζουμε αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.(ίσως χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ίσως και λιγότερο).
Βάζουμε  λαδόκολλα σε 2 ταψιά , πλάθουμε στενόμακρα τριβιδάκια τα κυλάμε στο σησάμι τα βάζουμε στα ταψιά , αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Όταν βγουν από το φούρνο  είναι μαλακά αλλά  μετά που θα κρυώσουν γίνονται πάρα πολύ τραγανά.  

Σχόλια