Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Χοιρινό με γιαχνιά





Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό
  •   κιλό χόρτα του βουνού(μάραθα ,πρασάκια ,χατζήκους γαλατσίδες σταρίδες  κ.α.)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Παίρνουμε τα χόρτα τα καθαρίζουμε τα ψιλοκόβουμε και τα πλένουμε πολλές φορές  να καθαρίσουν από το χώμα .Σε ένα τσουκάλι βάζουμε το λάδι και το  βάζουμε  πάνω στο μάτι της κουζίνας . 

 Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τα χόρτα μας μέσα και τα ανακατεύουμε τακτικά  προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή όχι πολύ θα αλατίσουμε και το χοιρινό ).
Ρίχνουμε νερό όποτε βλέπουμε πως χρειάζεται ώστε να μην μας καούν. Τα ψήνουμε για μισή ώρα και μετά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε το χοιρινό το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.  Παίρνουμε ένα τσουκάλι βάζουμε μια κούπα λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μέσα Βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε   να ροδίσει λιγάκι .  Προσθέτουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε για λίγο δεν ξεχνάμε να το ανακατεύουμε. Βάζουμε  λίγο αλάτι  έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να  σιγοψηθεί για 30 με 40 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά το κρέας  και βάζουμε νερό όταν χρειάζεται .

Όταν το κρέας μας είναι μισοψημένο προσθέτουμε τα χόρτα μέσα και ανακατεύομαι.
Βάζουμε λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή  φωτιά να σιγοψήνονται για 30 λεπτά.
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε το τσουκάλι  και να προσθέτετε νερό όταν βλέπετε πως το χρειάζεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου