Υλικά
- φράουλες
- ζάχαρη
Δεν σας γράφω πόσες φράουλες ή πόση ζάχαρη γιατί θα μετρήσουμε τα υλικά μας με κούπες όχι με κιλά.
Διαλέγουμε τις φράουλες μας να είναι γερές και τις πλένουμε καλά 2 -3 φορές να καθαρίσουν. Μετά κόβουμε το κοτσανάκι τους.
Τις πολτοποιούμε.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε ανά 3 κούπες πολτό φράουλας 1και 2/3 της κούπας ζάχαρη. Aυτή την διαδικασία συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ακακατεύοντας πολύ συχνά για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Προσοχή όμως, καθώς γίνεται παχύρευστη δηλαδή όταν αρχίσει να δένει πετιούνται σταγόνες έξω από την κατσαρόλα. Προσέχετε να μην πέσουν επάνω σας γιατί καίνε.Εμένα χρειάστηκε περίπου 35 λεπτά για να δέσει η μαρμελάδα μου.
Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη. Όταν παγώσει βάζουμε πάνω του 2-3 κ.σ. μαρμελάδα. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει η μαρμελάδα με τη βοήθεια του παγωμένου πιάτου.Τότε μπορούμε να καταλάβουμε εάν έχει δέσει όσο θέλουμε. Κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό ενός λεμονιού ανακατεύουμε και έτοιμη!
Έτσι όπως είναι ζεστή την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα κλείνουμε αμέσως και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα γυρίζουμε κανονικά. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η μαρμελάδα μας και να μην χαλάσει. Όταν ανοιχτούν τα βάζα διατηρούνται στο ψυγείο.
Είναι πολύ νόστιμη και μυρωδάτη μαρμελάδα. Αν την φτιάξετε καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου