Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι λευκό
- 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό, λίγο αλάτι
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το χλιαρό νερό και λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια πολύ μαλακή ζύμη που να κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να γίνει έτσι.
Ρίχνουμε πολύ πολύ αλεύρι πάνω στο τραπέζι και αδειάζουμε επάνω του τη ζύμη.(Προσέξτε αν το τραπέζι σας δεν έχει πολύ αλεύρι το ψωμί σας θα κολλήσει.)
Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας και γυρίζουμε τις άκριες του επάνω δινοντάς του στρογγυλό σχήμα (δεν ξεχνάμε να αλευρώνουμε συνέχεια τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους η ζύμη καθώς προσπαθούμε να στρογγυλέψουμε το ψωμί μας).
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.(Τώρα το καλοκαίρι με τόση ζέστη δεν θα δυσκολευτεί).
Βάζουμε μια γάστρα στο φούρνο να ζεσταθεί καλά στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Μετά αλευρώνουμε καλά τα χέρια και με προσοχή μην καούμε ρίχνουμε το ψωμί στην γάστρα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 250 βαθμούς για 12 λεπτά και στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
Έτοιμο και τραγανό το ψωμάκι μας σαν λουκουμάς!
Den exw ksanakoysei tetoio k aytw pou eida moy arese para poly!!!Tha to ftiaksw k egw!!!Eyxaristwwww!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι ένα πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο ψωμάκι.
ΔιαγραφήΚαλό ακούγεται θα το δοκιμάσω
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία συνταγή! Και οι χρόνοι στο φούρνο είναι πολύ καλά υπολογισμένοι. Με έχει σώσει αρκετές φορές, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά χαίρομαι αν οι συνταγές μου σας είναι χρήσιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας μας είναι ότι πρέπει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έφτιαξα τον ίδια συνταγή απλά το έκανα χυλό πυκτο και το ένα στο ταψί έγινε τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ το ίδιο με χυλό βγικε τέλειο!!!
Διαγραφή