Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Υπέροχη , Αφράτη, Πεντανόστιμη Φανουρόπιτα!


Μια πραγματικά υπέροχη, πανεύκολη, γρήγορη, Φανουρόπιτα έχουμε σήμερα!
Αφράτη, καλοψημένη, και,
όταν λέμε καλοψημένη, εννοούμε, πραγματικά ωραιοψημένη, μέσα-έξω.
Το λέω αυτό, γιατί πολλές φορές, τυχαίνει να μας ψηθεί η πίτα μας εξωτερικά, αλλά μέσα να είναι ανήψητη.
Πάρα πολύ εύκολη δε, στην παρασκευή της.
Θα χρειαστείτε μόλις  5-6 λεπτά να τη φτιάξετε.
Ένα παραδοσιακό γλυκό,  γεμάτο αρώματα, και πλούσια γεύση.
Ας την φτιάξουμε λοιπόν.



Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι, (μετράμε με κούπα του νες)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 2/3 της κούπας σταφίδες ξανθές (ανακατεμένες με 2κ.σ. αλεύρι)
  • 2/3 της κούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα, 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 σφηνάκι ρακή, σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο φαρίνα απ με ένα κοφτό κ.γ. μπέικιν μέσα
  • (αν θέλετε τα υλικά σας να είναι 9 ακριβώς αφαιρέστε το σουσάμι, εγώ το βάζω γιατί μας αρέσει)









 Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι, την πορτοκαλάδα τη ρακή, και τα κανελογαρύφαλλα.



Προσθέτουμε το μισό πακέτο τη φαρίνα και τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.


Τέλος βαζουμε την υπόλοιπη φαρίνα ανακατεύουμε καλά (με μια κουτάλα πλέον), προσθέτουμε και τις σταφίδες, ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα και, είναι έτοιμη.

Την βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Εμένα ψήθηκε σε 27 λεπτά αλλά, ο φούρνος μου είναι πολύ δυνατός.
Εσείς θα δείτε, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα  στην πίτα σας.
Όταν βγει στεγνή είναι ψημένη.
 Κάποιος δεν μπορούσε να περιμένει, οπότε λείπει ένα κομμάτι από το ταψί.
Δοκιμάστε την Φανουρόπιτα μας ,  το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Γρήγορη, εύκολη, απολαυστική.
Καλή επιτυχία σε όσες-ους την φτιάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου