Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Των Βαΐων σήμερα!!! Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία. Μόνο χαρές και ευτυχία στα σπίτια όλων μας. Με το καλό να μας έρθει και το Άγιο...

Μυλοκόπι με πατάτες στο φούρνο!

Απριλίου 09, 2017 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Των Βαΐων σήμερα!!!
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία.
Μόνο χαρές και ευτυχία στα σπίτια όλων μας.
Με το καλό να μας έρθει και το Άγιο Πάσχα!!!
Ψαράκι και σήμερα προστάζει η θρησκεία μας.
Μυλοκόπι λοιπόν στο φούρνο.
Γρήγορο-πανεύκολο-πεντανόστιμο!



Υλικά
1 κιλό ή και παραπάνω μυλοκόπι
4 πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
2/3 της κούπας λάδι, αλάτι και λίγο λεμόνι για το τέλος


Λοιπό, εγώ αγόρασα από τον ψαρά ένα μεγάλο ψάρι.
Οπότε έκοψα το κεφάλι με κάμποσο από το ψάρι και έγινε μια υπέροχη ψαρόσουπα.
Το υπόλοιπο που βλέπετε, μπήκε στο φούρνο με πατατούλες και έγινε λουκουμάκι φαγητό.





Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε,
το αλείφουμε με λίγο λαδάκι, και το τυλίγουμε καλά  σε λαδόκολλα.
Το βάζουμε σε μια άκρη στο ταψί μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια.
Τις αλατίζουμε τις περιχύνουμε με το λάδι και λίγο  νερό.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, πάνω κάτω εστίες στους 220 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Ελέγχουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες βγάζουμε τη λαδόκολλα αφήνουμε το ψάρι να ροδίσει λίγο και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο, απλά περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.


Αυτό ήταν έτοιμο το φαγητό μας.
Το ψάρι αυτό έχει πολύ μαλακό κρέας και είναι πεντανόστιμο.
Πάρα πολύ εύκολο φαγητό, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία όπως το είχα τυλίξει με την λαδόκολλα και ψηνόταν,αλλά πιστεύω καταλάβατε τη διαδικασία.
Μόλις θα ανοίξετε άλλωστε το ψάρι, θα πέσει στις πατατούλες και το ζουμάκι που θα έχει βγάλει, οπότε φαντάζεστε την νοστιμιά που θα τους δώσει.

0 σχόλια: