Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κουνέλι κοκκινιστό πιλάφι!

Αυτό το φαγητό πάντα με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια.
Θυμίζει χωριό, γιαγιά , ξεγνοιασιά, ξαδέρφια μαζεμένα, οικογένεια μαζεμένη ανέμελα χρόνια.
Η καλύτερη μαγείρισσα, η γιαγιά, ότι, μα ότι κι αν μας έφτιαχνε, ήταν πεντανόστιμο.
Μαγειρεύω κι εγώ με τη σειρά μου το φαγητό ετούτο, μα δεν πλησιάζω την νοστιμιά
που είχε αυτό που μας μαγείρευε εκείνη.
Παρόλα αυτά, αρέσει σε όλη την οικογένεια και ιδιαιτέρως στα παιδιά.


  • Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες & 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένη μέσα τους
  • αλάτι, πιπέρι  και λίγο θυμάρι
  • 1 μικρό ποτηράκι κρασί
  • 1 κούπα κίτρινο ρύζι







Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι 3-4 λεπτά ανακατεύοντας να μην μας καεί. Προσθέτουμε το κουνέλι, αλατίζουμε,  ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας πάντα,  κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε και το κρασάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.


Έπειτα, βάζουμε ντομάτα-ντοματοπελτέ στην κατσαρόλα λίγο θυμάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη..

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι κι αν το κρέας μας είναι ψημένο,
το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα.
Τώρα εδώ, αν καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχουν μέσα κοκαλάκια από το κρέας, σουρώστε την αλλιώς αφήστε την ως έχει.
Προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό, κανονίζουμε αναλόγως την σάλτσα που έχει η κατσαρόλα μας.
Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε κίτρινο ρύζι, θα χρειαστούμε 4 κούπες υγρά (σάλτα + το νερό που θα προσθέσουμε).
Αν η σάλτα μας είναι 1και 1/2 κούπα θα προσθέσουμε 2και 1/2  νερό.
Το συγκεκριμένο πιλάφι δεν πρέπει να βγει στεγνό αλλά να έχει σαλτσούλα , ζουμάκι .
Έτσι μας το έφτιαχναν έτσι το φτιάχνουμε κι εμείς.

Αφού βράσει τώρα η σάλτσα με το νερό που προσθέσαμε βάζουμε μέσα το ρύζι ,αλάτι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Δοκιμάζουμε κι αν είναι έτοιμο το ρύζι


Βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνέλι που είχαμε βγάλει πρωτύτερα.
Ανεχουμίζουμε την κατσαρόλα (κουνάμε δεξιά-αριστερά),
μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και κατεβάζουμε το φαγητό από το μάτι.
Αφήνουμε για λίγο το φαγητό μας  <,να ξεκουραστεί>>να ενωθούν καλά τα υλικά , και
μπορούμε πλέον να σερβίρουμε το κουνέλι με το κοκκινιστό πιλάφι!




Σας έβαλα εδώ μια μεγάλη φωτογραφία για να δείτε ότι δεν πρόκειται για ένα <<στεγνό>> πιλάφι αλλά για ένα πλούσιο με την σαλτσούλα του.
Σας διαβεβαιώνω είναι πολύ νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!

1 σχόλιο:

  1. -πολύ ωραία συνταγή και νόστιμο το αποτέλεσμα.
    εγώ θα του έριχνα και ένα ξυλάκι κανέλα.
    θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή