Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και καρύδα!

Και ναι ο αγαπημένος σε όλους χαλβάς, αλλά, με σοκολάτα.
Κάτι που θα ενθουσιάσει σίγουρα μικρούς και μεγάλους.
Ένα απίθανο γλυκό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 κούπες ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό
  • 1 κούπα καρύδα λίγο αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
  • και 1 σοκολάτα των 100 γρμ. κουβερτούρα.






Η κούπα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μεγάλη του νες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις βράσουν μετράμε μέχρι το 10 και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αυτό είναι το σιρόπι μας.



Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην το κάψουμε.
Εγώ ακολουθώ αυτή την διαδικασία για λίγο γιατί δεν θέλω να σκουρύνει το σιμιγδάλι και να μου βγει σκούρος ο χαλβάς.

Έπειτα βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι,  (ανακατεύοντας πάντα), και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Προσοχή μην σας κάψει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το γλυκό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Τέλος αν θέλουμε βάζουμε και το αμύγδαλο , ανακατεύουμε να πάει παντού,

και μοιράζουμε το χαλβά μας σε μπολάκια ή σε φόρμα. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα.

Όταν κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδα.
Ένα εύκολο γρήγορο και νόστιμο παραδοσιακό γλυκό παντός καιρού!

1 σχόλιο: