Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Με ένα πραγματικά υπέροχο πορτοκαλένειο κέικ, γεμάτο γεύση, και άρωμα πορτοκάλι. Αφράτο,ο απολαυστικό...

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες μ΄ένα υπέροχο πορτοκαλένειο κέικ!

Μαΐου 11, 2015 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Με ένα πραγματικά υπέροχο πορτοκαλένειο κέικ, γεμάτο γεύση, και άρωμα πορτοκάλι.
Αφράτο,ο απολαυστικό και ζουμερό, τόσο όσο χρειάζεται.
Χρησιμοποίησα και σταγόνες σοκολάτας, για τα μέλη της οικογένειας που θέλουν σοκολάτα σχεδόν παντού.
Πραγματικά όμως δεν χρειάζονται, είναι τόσο νόστιμο από μόνο, του που μπορείτε αν θέλετε να τις παραλείψετε.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.
Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά, το ξύσμα και το χυμό από 2 πορτοκάλια, και 1 φακελάκι βανίλια
  • 2/3 της κούπας γάλα
  • 1 κόκκινη φαρίνα και 1 φλιτζάνι του καφέ (μεγάλο όπως της φωτογραφίας) αλεύρι+1 κ.γ μπέικιν μέσα του
  • 100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά






 Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Προσθέτουμε τ΄αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, και έπειτα βάζουμε μέσα το γάλα, και το χυμό των πορτοκαλιών.
Τέλος κοσκινίζουμε και ρίχνουμε μέσα την φαρίνα και τα αλεύρι με το μπέικιν.
 Εδώ βλέπετε το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα για να μετρήσω το αλεύρι είναι πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα.
 Ανακατεύουμε καλά
 και αν θέλουμε στο τέλος, προσθέτουμε και σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μ΄ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα (εγώ δεν την αλευρώνω και μια χαρά μου γίνεται).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς,για 45-50 λεπτά περίπου.
Θα δείτε καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Και ορίστε το αποτέλεσμα. Ένα πραγματικά απίθανο -αφράτο πεντανόστιμο κέικ.

0 σχόλια: